lauantai 28. tammikuuta 2012

San Sebastián

Espanjassa kaikilla kaupungeilla ja kylillä on omat suojeluspyhimyksensä. Näiden pyhymysten kunnioittamiseksi muistopäivinä juhlitaan kussakin kaupungissa vuoden tärkeintä juhlaa (la fiesta mayor). Palma de Mallorcan suojeluspyhimys on San Sebastián ja sen muistopäivä on 20.1. Käytännössä juhliminen alkoi torstaina 19.1, jolloin oli "se varsinainen juhlapäivä." Kuitenkin tapahtumia, kulkueita ja konsertteja oli torstaista sunnuntaihin ja jo muutamina päivinä sitä ennen. San Sebastián on nimenomaan Palman kaupungin suojeluspyhimys ja Mallorcan kylien ja muiden kaupunkien suojeluspyhimys on Sant Antoni, jota juhlitaan 16.1. Sant Antonia juhlitaan näyttävästi Sa Poblassa ja Manacorissa.


Avajaiskulkue kaupungintalon edustalla. Jättiläisiä, musiikkia, tanssia, demoneja...
Wierdo... :D
Tämän illan kuvista suurimmasta osasta ei tullut yhtään mitään... Thanks to my grand old Olympus..:/
Demoni...
Kulkueen loppua.
Seuraavana päivänä oli ohjelmaa lapsille, lisää kulkueita ja tanssia.
El Bolero Mallorquin, tyypillistä Mallorcalaista tanssia.
Tanssijoilla on käsissään kastanjetit, joilla he rytmittivät esitystään. Ei näyttänyt ihan helpolta... Tanssia säesti parinkymmenen hengen ryhmä tyypillisin kansansoittimin.
El Boleroa tanssitaan erilaisissa muodostelmissa esim. piirissä, pareittain tai riveissä. Erittäin vauhdikasta menoa!

Torstai-iltana alkoi Palmassa varsinaiset bileet. Tapahtuma alkoi seitsemän aikaan kulkueella Plaça Espanyalta vanhan kaupungin kävelykatuja pitkin Plaça Majorille. Aukio täyttyi ihmisistä, musiikista ja vaikka mistä lohikäärmeistä ja demoneista. Lisäksi Castellers de Mallorca- ryhmä teki ihmistorneja, joskin vain melko yksinkertaisia. Lopuksi sytytettiin perinteinen kokko, joka oli sitä kokoluokkaa, että olisi varmaan Suomessa kielletty paloturvallisuussyistä...

Castellers de Mallorca
Kokko vasta hetki sitten sytytettynä.

Koko keskusta oli yhtä suurta picniciä...
Juhlaviikonlopun ajaksi Palmaan oli rakennettu esiintymislavoja ympäri kaupunkia ja torstaina ja lauantaina konsertteja oli yhdeksästä puoleenyöhön asti. Pääesiintyjät olivat erittäin nimekkäitä espanjalaisia bändejä tai laulajia ja kaikki konsertit olivat ilmaisia. Lisäksi keskustan alueella oli joka puolella grillejä, joissa ihmiset voivat grillata eväitään. Täälläkin kuulemma on laki, joka kieltää alkoholijuomien nauttimisen julkisella paikalla... No, sitä osataan ainakin hyvin soveltaa.:)


Grilliherkkuja...
Hollie ja Amanda herkuttelee...
De la Fé y las flores azules oli yksi parhaista bändeistä.
Manacorin vahvistus :)





2 kommenttia:

  1. Vähän näyttää ja kuulostaa kivalta!

    VastaaPoista
  2. Joo oli kyllä kivaa. Barcelonassa San sebastiania juhlitaan Graciassa. Kuulemma mallorcalaiset ovat tuoneet juhlan sinne. Silloin kun olin Barcelonassa, niin oltiin ihan sattumalta sinä iltana graciassa ja ihmeteltiin, et mitkäs bileet nää on..:D Siellä oli tulta ja demoneita ihan ruuhkaksi asti.

    VastaaPoista