keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Lomalla.

Kotiuduin Kreikan reissusta viime lauantaina ja todettakoon, että on havaittavissa hieman vaikeuksia normaaliin arkeen palaamisessa... Sunnuntai kului tiiviisti kotona neljän seinän sisällä ja maanantaina pahin maanantaifiilis pitkään aikaan. En ole yli kolmeen viikkoon harrastanut minkäänlaista liikuntaa, kävelyä lukuunottamatta, ja olin vakaasti päättänyt mennä salille heti maanantaina. MUTTA, koska älyttömästä jumituksesta huolimatta jaksoin raahautua espanjan tunnille, piti minun sen jälkeen palkita itseni muutamalla lasillisella kavereideni kanssa ja unohtaa jumpat. Tiistaina olisikin parempia tunteja ja voisin mennä useammalle. Tiistaina tulin töistä ja Miriam ehdotti, että syötäisiin illalla tapaksia ja muita herkkuja kotona. No sehän sopii. Olisin ehkä siinä klo 15 ja 21 välillä kerinnyt salille sataan kertaan, mutta ei. Lojuin kotona. Ja illalla Granadasta tuodut herkut ja viini maistuivat.

Tänään keskiviikkona menin töihin vasta kahteentoista ja heräsin jo yhdeksältä, mutta silloinkaan en muka ehtinyt tekemään mitään. Töiden jälkeen oli taas luvassa herkkuruokaa, sillä kaverimme Laura tuli tekemään Arroz Valencianaa ja sen lisäksi paistoimme jänistä valkosipulissa (joka olikin hyvää ennakkoluuloistani huolimatta). Tuli siinä sivussa sitten juotua reilu puoli pulloa punaviiniä, joten katsoin parhaimmaksi jättää espanjan tunnit väliin. Vaikka olisihan se voinut olla ihan hauskaa... Alcohol improves my foreign language vai miten se meni... Lisäksi asiaan vaikutti se, että päätimme ruuan jälkeen mennä kahville läheiseen baariin, jossa on lautapelejä. Sen kerran kun joku täällä lupautuu pelaamaan jotain, vamos! Pelasimme kaksi peliä Trivialia, joka ei kyllä ole lempparini eikä varsinkaan espanjalaisilla kysymyksillä. Lähes kaikki historia-kysymykset koskivat jollain lailla Espanjaa ja kaikki nimet on aina muutettu Espanjaksi. Edesmenneiden henkilöiden nimen kääntämisen vielä jotenkin ymmärrän, mutta täällä käännetään kaikki! Vai miltä kuulostaa Ruotsin kuningas Carlos Gustavo ja prinsessa Magdalena... Wtf?? Miksi ne pitää kääntää??

Toivottavasti muistan huomenna mennä töihin ja sen jälkeen olisi vielä työhaastattelu. Montakohan kertaa tässä vielä joutuu hakemaan kesätöitä ennen kuin saa 10 viikon palkallisen kesäloman? Sitä odotellessa. Tässä vielä muutamia kuvia reissusta.

Yövyimme yhden yön Milanossa mennessä ja tullessa. Menomatkalla kävelimme keskustassa ja kävimme ihmettelemässä Duomoa ulkoa ja sisältä.

Ja söimme herkullista pizzaaa!

Ensimmäinen ilta Ateenassa. Olimme vähän väsyneitä ja menimme ajoissa syömään ja sitten nukkumaan, jotta jaksamme seuraavana päivänä tutustua nähtävyyksiin.



Acropolis-kukkulalla vierähti useampi tunti ja sen jälkeen kävelimme Pnyx-kukkulalle ja kävelimme ympäri keskustaa. Seuraavana päivänä nousimme Lykavittos kukkulalle, jonne olisi päässyt myös condoli-hissillä. Ylhäällä oli kirkko ja kahvila ja upeat näkymät.
Kolmen Ateenassa vietetyn päivän jälkeen suuntasimme Santorinille, jossa olikin todella rauhallista. Ensimmäisinä päivinä sää oli valitettavasti aika huono, mutta saimme sitten nauttia auringostakin.
"Living in a postcard!" Santorinilla oli todella kaunista. Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi ja ajelimme ympäri saarta, joka on vielä pienempi kuin Mallorca.
Viimeinen ilta Santorinilla ja illallinen Sunset restaurantissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti